Turvakoti on turvapaikka lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokeneelle

Paasikivennk - Turvakoti

Turvakoti on turvapaikka lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokeneelle

Turvakoti on kodinomainen ja maksuton lyhytaikaiseen asumiseen tarkoitettu paikka, jossa lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokenut saa akuuttia apua sekä tukea ja neuvoja tilanteeseensa. Turvakodissa ammattitaitoinen henkilökunta on läsnä ympäri vuorokauden. Saat apua ja neuvoa lähisuhdeväkivaltaan liittyvissä asioissa aina myös puhelimitse.

Turvakodin palvelut on tarkoitettu kaikille lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille, silloin kun kotiin jääminen ei ole turvallista. Lähisuhdeväkivalta voi olla henkistä, fyysistä, seksuaalista, taloudellista, kaltoinkohtelua, laiminlyöntiä, kulttuurista, uskonnollista tai kunniaan liittyvää.

Turvakoti tarjoaa apua kriisiin ja tukea lähisuhdeväkivallan kokemusten käsittelemiseen. Henkilökunta on koulutettu auttamaan ja kohtaamaan lähisuhdeväkivaltaa kohdanneita aikuisia ja lapsia. Heiltä saa neuvoja myös mm. oikeudellisiin kysymyksiin ja käytännön asioiden kuten asumisen järjestämiseen. Turvakoti on tarkoitettu lyhytaikaiseksi turvapaikaksi ja asiakkuuden kesto on aina yksilöllinen.

Yhteystiedot
Keski-Uudenmaan turvakoti
Porvoonkatu 10, 5. krs, 04200 Kerava
050 325 2900
(päivystys 24/7)
Vastaava sosiaalityöntekijä
050 308 5905