Kappeli

Kappeli

Valkean Karitsan kappeli
Nuorisokylässä sijaitsevan kappelin historia on kiehtova. Rakennus tehtiin alun perin 1860-luvun nälkävuosien aikana siten, että talon tuolloinen omistaja antoi nälkäisille ruokaa, jotka vastineeksi kantoivat muutaman kiven tekeillä olleeseen perunakellariin. Pikkuhiljaa kiviä kertyi niin paljon, että kellarissa oli metrin paksuiset kiviseinät.

Noin sata vuotta myöhemmin Nuorisokylän perustajan ja vetäjän Ensio Lehtosen pitkäaikaisena unelmana oli rakentaa kirkko keskelle kylää. Lehtonen alkoi katsella perunakellaria ja miettiä, saisiko siitä kenties

rakennetuksi kappelin - ja saihan siitä! Valkoisen Karitsan kappeli vihittiin käyttöön vuonna 1963.

Alkuvuosina kappelin sunnuntaijumalanpalveluksista muodostui suosittuja kylän yhteisiä tilaisuuksia, joissa kristillisen sanoman lisäksi kerrottiin kylän tulevat tapahtumat ja käsiteltiin myös ajankohtaisia uutisasioita kotoa ja maailmalta.

Nykyisin kappelia voi lainata käyttöönsä kuka tahansa esimerkiksi häitä tai kastetilaisuutta varten. Kappelia voi käyttää myös yritysten jouluhartauden paikkana tai muuta hiljentymishetkeä varten. Kirkkoon mahtuu noin 30 henkilöä.

Valkean Karitsan kappeli

Lataa esite >>