Anna asui Nuorisokylässä 4-vuotiaasta alkaen, ja 17-vuotiaana Anna muutti Nuorisokylän omaan itsenäistymisasuntoon, josta oli helpompi muuttaa 19-vuotiaana omaan asuntoon Helsinkiin.

Aika Nuorisokylässä sai ymmärtämään muita ihmisiä ja heidän tilanteitaan. Anna tuleekin erittäin hyvin toimeen toisten ihmisten kanssa eikä koskaan arvostele ketään heidän valinnoistaan. Tämä taito on peräisin siitä, että Nuorisokylässä joutui ja sai olla tekemisissä erilaisten ja eri kulttuurista olevien ihmisten kanssa. Anna kertoo arvostavansa suuresti Nuorisokylästä saatua tapakasvatusta. ”Ihan peruskäytöstavat tuntuvat olevan nykyään ihmisiltä hukassa ja unohduksissa, kuten kiitos ja ole hyvä. Nämä pienet eleet saavat uskomattoman paljon hyvää aikaiseksi” kertoo Anna.

Itselle tärkeät hoitajat pysyivät pitkään talossa töissä, mikä oli tärkeää. Olen vieläkin yhteydessä omaan hoitajaani ja näemmekin silloin tällöin. Se, että en asunut omien vanhempien luona oli aluksi välillä vaikea hyväksyä, mutta läheiset välit muutaman hoitajan kanssa auttoi eteenpäin.  Ajan kanssa sitä tajusi, että asiat on paremmin täällä kuin kotona.

Etelän lomamatkoista on jäänyt mukavat muistot. Yhteiset vaellusretket Lappiin ja muualle Suomeen olivat kivoja kokemuksia. Myös matkat Venäjälle olivat kokemisen arvoisia. Kun pääsimme tutustumaan Venäjän
lasten elämään lastenkodissa, opin arvostamaan omaa tilannettamme Suomessa. Mahdollisuudet erilaisiin harrastuksiin oli hieno asia. Itselle tärkein harrastus, ratsastus, kuuluu edelleen harrastuksiini. Olenkin nykyään onnellinen oman hevosen omistaja.

Tällä hetkellä asun avopuolisoni ja poikani kanssa pääkaupunkiseudulla. Ostimme asuntomme muutama vuosi sitten ja olemme viihtyneet hyvin nykyisessä asuinpaikassa. Vuonna 2005 valmistuin merkonomiksi, mutta halusin vielä jatkaa opintoja ja valmistuinkin viime joulukuussa tradenomiksi. Työskentelen tällä hetkellä koulutusta vastaavassa työssä, mutta lisähaasteita kaivatessani on työpaikan vaihdos edessä lähiaikoina. Perheen kanssa sujuu myös hyvin ja poikani menestyy hyvin koulussa. Elämä sujuu mutkattomasti ja mukavasti. Lähitulevaisuus näyttää ihan hyvälle. Opintoja olen ajatellut jatkaa lähivuosina. Suuria muutoksia en elämääni kaipaa, joten uskon asioiden sujuvan samaan tahtiin kuin nyt, työpaikanvaihdosta ja opiskeluja lukuunottamatta, kertoo Anna.